Cu adevărat, sunt plin de putere prin Duhul Domnului. El m-a uns să proclam harul şi adevărul Lui până la marginile pământului, aducând oameni din întuneric în moştenirea lor divină în Cristos, în Numele lui Isus. Te caut din toata inima mea; nu ma lasa sa ma abat de la poruncile Tale.Strang cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta!Binecuvantat sa fii Tu, Doamne! Invata-ma oranduirile Tale!Cu buzele mele vestesc toate hotararile gurii Tale.Cand urmez invataturile Tale, ma bucur de parc-as avea toate comorile.Ma gandesc adanc la poruncile Tale, si cararile Tale le am sub ochi.Ma desfat in oranduirile Tale si nu uit cuvantul Tau.Fa bine robului Tau, ca sa traiesc si sa pazesc cuvantul Tau!Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!(Psalmul 119:10-18)Amin !„În toate aceste lucruri...”
Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Cristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia? După cum este scris: „Din pricina Ta suntem daţi morţii toată ziua; suntem socotiţi ca nişte oi de tăiat.” Totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit (Romani 8:35-37).

Drumul tău către succes poate avea încercări şi provocări, de la inflaţie la recesiune economică, probleme de sănătate, şomaj etc. Cu toate acestea, vestea bună este aceea că nu contează împrejurările cu care te confrunţi sau situaţia din ţara ta; Cuvântul spune că în toate aceste lucruri suntem mai mult decât biruitori prin Cristos. Înţelegerea şi acceptarea acestui adevăr îţi va aduce pace, încurajare şi bucurie. Ştiind că va trebui să facem faţă provocărilor din această lume, Domnul Isus ne-a asigurat de victorie, spunându-ne astfel: „V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea” (Ioan 16:33). Situaţiile dificile vin de la duşman – de la diavol – însă Dumnezeu te-a făcut deja biruitor: „Voi, copilaşilor, sunteţi din Dumnezeu; şi i-aţi biruit, pentru că Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume” (1 Ioan 4:4). Ai fost ridicat deasupra depravării şi a influenţelor corupte ale acestei lumi. Să citim din nou versetul tematic; spune clar că nici necazul, nici strâmtorarea, prigonirea, foametea, lipsa de îmbrăcăminte, primejdia sau sabia nu ne pot despărţi de dragostea lui Dumnezeu, pentru că, în pofida lor, suntem mai mult decât biruitori. Acum, dacă acest pasaj ar fi însemnat doar că, indiferent de situaţiile cu care te confrunţi în lumea aceasta, vei fi biruitor, ar fi fost minunat. Însă aici este vorba de mult mai mult. Mesajul este că tu ai trecut dincolo de a birui, pentru că ai biruit acele situaţii cu mult t imp în urmă – în Cristos! Acum tu trăieşti în victoria Lui! Adică nu mai trebuie să te lupţi sau să încerci să biruieşti, pentru că ai câştigat deja. Nu permite circumstanţelor vieţii sau situaţiei economice din ţara ta să te transforme într-o victimă. Te-ai născut într-o viaţă victorioasă atunci când ai fost născut din nou. De aceea, spune ca şi apostolul Pavel: „Dar niciunul dintre aceste lucruri nu mă mişcă...” (Faptele apostolilor 20:24, versiunea Fidela).

Rugăciune:
Dragă Tată, Îţi mulţumesc pentru viaţa victorioasă pe care o am în Cristos! Cel care este mai mare locuieşte în mine; prin urmare, trăiesc triumfător peste orice circumstanţe, în împlinire totală, în bucurie, în glorie şi în stăpânire! Domnesc prin Cuvântul Tău, indiferent de ceea ce simt, văd sau aud, în Numele lui Isus. Amin. 

Examinează-te şi schimbă-te !
Şi nu vă conformaţi acestei lumi; ci fiţi transformaţi prin înnoirea minţii voastre, pentru a dovedi care este voia lui Dumnezeu, cea bună şi plăcută şi desăvârşită (Romani 12:22, versiunea Fidela).

Dumnezeu vrea să continuăm sa facem schimbări şi să ne îmbunătăţim viaţa din slavă în slavă. El vrea ca astăzi să fii mai bine decât ai fost ieri. Principalul mod de a face acest lucru este să-ţi reînnoieşti mintea prin Cuvântul Său. O minte reînnoită este o minte sfinţită să gândească corect – să gândească în termeni de excelenţă. O minte care este înnoită cu Cuvântul este unsă pentru a lua deciziile corecte şi a face alegerile bune în viaţă. Modul tău de gândire este responsabilitatea ta. Un lucru pe care trebuie să îl înveţi este să te examinezi din afară, să te observi şi să te întrebi: „Ce schimbări trebuie să fac?” Prea mulţi oameni nu îşi fac timp să se analizeze şi să se gândească la schimbările pozitive pe care lear putea adopta. Ei cred că doar ţara, politicienii, sau guvernul trebuie să se schimbe; ştiu toate schimbările care trebuie să aibă loc oriunde altundeva, însă nu în ei! Reciteşte cuvintele pline de învăţăminte din versetul tematic: „Şi nu vă conformaţi acestei lumi; ci f iţi transformaţi prin înnoirea minţii voastre, pentru a dovedi care este voia lui Dumnezeu, cea bună şi plăcută şi desăvârşită.” Acest verset îţi dă responsabilitatea de a schimba ce este nevoie. Aşa că, decât să te gândeşti că toţi, cu excepţia ta, sunt responsabili pentru probleme, sau că schimbarea trebuie să vină de la altcineva, fii acel om care va fi un campion la astfel de schimbări pozitive. Fii întotdeauna pasionat în legătură cu înaintarea celorlalţi. Gândeşte-te astfel: „Ce pot să fac pentru a atinge viaţa altora într-un mod pozitiv?” Acesta este modul corect de a gândi!

Proclamaţie:
Mintea mea se înnoieşte permanent prin Cuvântul lui Dumnezeu şi cu tot ce am mai bun în personalitatea mea, influenţez lumea din jur către Cristos! Prin Duhul Sfânt, identific aspectele din viaţa mea care trebuie îmbunătăţite şi produc schimbările necesare aplicând Cuvântul lui Dumnezeu! Aleluia! 

Potenţialul tău este nelimitat !
Nu că noi, prin noi înşine, suntem în stare să gândim ceva ca venind de la noi. Destoinicia noastră, dimpotrivă, vine de la Dumnezeu (2 Corinteni 3:5).

În versetul tematic cuvântul „destoinicie” provine din traducerea din original a termenului grecesc „hikanotes” care înseamnă competenţă, calificare pentru a putea face ceva. Când Scriptura spune că „destoinicia noastră vine de la Dumnezeu,” înseamnă că abilitatea sau competenţa noastră provine de la Dumnezeu. Indiferent de provocările cu care te poţi confrunta în viaţă, eşti mai mult decât capabil să faci faţă şi să le învingi. Ce viaţă! Aceasta nu are nici o legătură cu abilităţile sau relaţiile tale umane, ci se datorează întru totul vieţii lui Cristos din tine. Cristos ţi‑a dat o viaţă care te face mai mult decât un simplu om. În tine operează o energie divină; aceasta nu se consumă, nici nu are nevoie să fie realimentată. Aşadar, refuză să te laşi limitat de abilitatea ta fizică. Duhul Sfânt – reprezentând sursa oricărei puteri şi însuşi Duhul puterii – locuieşte în tine. Aceasta înseamnă că potenţialul tău este nelimitat! Puterea lui Cristos acţionează în tine pentru a obţine rezultate care depăşesc orice abilitate şi înţelegere umană (Coloseni 1:29). Afirmă mereu acest adevăr în viaţa ta. Dacă fructifici această abilitate divină, vei vedea o mare diferenţă în viaţa ta – la şcoală, la serviciu şi în orice faci. Vei ajunge mai departe, mai repede şi vei face lucrurile cu excelenţă, dincolo de abilitatea ta umană. Nu te simţi niciodată incompetent, sau inadecvat pentru vreo sarcină, oricare ar fi aceasta. Cristos este destoinicia ta; prin urmare, prin abilitatea Lui care acţionează în tine, tu poţi face toate lucrurile; eşti pregătit pentru orice. Aleluia! Refuză să te laşi intimidat. Nu te teme de nimic. Vorbeşte cu îndrăzneală întotdeauna. Declară cine eşti, ce ai şi care este abilitatea ta în Isus Cristos. Acest lucru este vital, deoarece dacă nu afirmi, nici nu vei experimenta. Continuă să declari că Isus este destoinicia ta; prin urmare, potenţialul tău este nelimitat. Eşti plin de excelenţă şi ai o viaţă excelentă. Binecuvântat să fie Dumnezeu!

Rugăciune :
Dragă Tată, Îţi mulţumesc pentru puterea Ta divină care acţionează extraordinar în mine. Cristos este viaţa mea, destoinicia mea, înţelepciunea mea şi neprihănirea mea. El mi‑a făcut viaţa frumoasă, roditoare, productivă şi sănătoasă! Binecuvântat să fie în veci Numele Tău glorios. Amin.