Cu adevărat, sunt plin de putere prin Duhul Domnului. El m-a uns să proclam harul şi adevărul Lui până la marginile pământului, aducând oameni din întuneric în moştenirea lor divină în Cristos, în Numele lui Isus. Te caut din toata inima mea; nu ma lasa sa ma abat de la poruncile Tale.Strang cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta!Binecuvantat sa fii Tu, Doamne! Invata-ma oranduirile Tale!Cu buzele mele vestesc toate hotararile gurii Tale.Cand urmez invataturile Tale, ma bucur de parc-as avea toate comorile.Ma gandesc adanc la poruncile Tale, si cararile Tale le am sub ochi.Ma desfat in oranduirile Tale si nu uit cuvantul Tau.Fa bine robului Tau, ca sa traiesc si sa pazesc cuvantul Tau!Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!(Psalmul 119:10-18)Amin !Potenţialul tău este nelimitat !
Nu că noi, prin noi înşine, suntem în stare să gândim ceva ca venind de la noi. Destoinicia noastră, dimpotrivă, vine de la Dumnezeu (2 Corinteni 3:5).

În versetul tematic cuvântul „destoinicie” provine din traducerea din original a termenului grecesc „hikanotes” care înseamnă competenţă, calificare pentru a putea face ceva. Când Scriptura spune că „destoinicia noastră vine de la Dumnezeu,” înseamnă că abilitatea sau competenţa noastră provine de la Dumnezeu. Indiferent de provocările cu care te poţi confrunta în viaţă, eşti mai mult decât capabil să faci faţă şi să le învingi. Ce viaţă! Aceasta nu are nici o legătură cu abilităţile sau relaţiile tale umane, ci se datorează întru totul vieţii lui Cristos din tine. Cristos ţi‑a dat o viaţă care te face mai mult decât un simplu om. În tine operează o energie divină; aceasta nu se consumă, nici nu are nevoie să fie realimentată. Aşadar, refuză să te laşi limitat de abilitatea ta fizică. Duhul Sfânt – reprezentând sursa oricărei puteri şi însuşi Duhul puterii – locuieşte în tine. Aceasta înseamnă că potenţialul tău este nelimitat! Puterea lui Cristos acţionează în tine pentru a obţine rezultate care depăşesc orice abilitate şi înţelegere umană (Coloseni 1:29). Afirmă mereu acest adevăr în viaţa ta. Dacă fructifici această abilitate divină, vei vedea o mare diferenţă în viaţa ta – la şcoală, la serviciu şi în orice faci. Vei ajunge mai departe, mai repede şi vei face lucrurile cu excelenţă, dincolo de abilitatea ta umană. Nu te simţi niciodată incompetent, sau inadecvat pentru vreo sarcină, oricare ar fi aceasta. Cristos este destoinicia ta; prin urmare, prin abilitatea Lui care acţionează în tine, tu poţi face toate lucrurile; eşti pregătit pentru orice. Aleluia! Refuză să te laşi intimidat. Nu te teme de nimic. Vorbeşte cu îndrăzneală întotdeauna. Declară cine eşti, ce ai şi care este abilitatea ta în Isus Cristos. Acest lucru este vital, deoarece dacă nu afirmi, nici nu vei experimenta. Continuă să declari că Isus este destoinicia ta; prin urmare, potenţialul tău este nelimitat. Eşti plin de excelenţă şi ai o viaţă excelentă. Binecuvântat să fie Dumnezeu!

Rugăciune :
Dragă Tată, Îţi mulţumesc pentru puterea Ta divină care acţionează extraordinar în mine. Cristos este viaţa mea, destoinicia mea, înţelepciunea mea şi neprihănirea mea. El mi‑a făcut viaţa frumoasă, roditoare, productivă şi sănătoasă! Binecuvântat să fie în veci Numele Tău glorios. Amin.