Cu adevărat, sunt plin de putere prin Duhul Domnului. El m-a uns să proclam harul şi adevărul Lui până la marginile pământului, aducând oameni din întuneric în moştenirea lor divină în Cristos, în Numele lui Isus. Te caut din toata inima mea; nu ma lasa sa ma abat de la poruncile Tale.Strang cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta!Binecuvantat sa fii Tu, Doamne! Invata-ma oranduirile Tale!Cu buzele mele vestesc toate hotararile gurii Tale.Cand urmez invataturile Tale, ma bucur de parc-as avea toate comorile.Ma gandesc adanc la poruncile Tale, si cararile Tale le am sub ochi.Ma desfat in oranduirile Tale si nu uit cuvantul Tau.Fa bine robului Tau, ca sa traiesc si sa pazesc cuvantul Tau!Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!(Psalmul 119:10-18)Amin !Examinează-te şi schimbă-te !
Şi nu vă conformaţi acestei lumi; ci fiţi transformaţi prin înnoirea minţii voastre, pentru a dovedi care este voia lui Dumnezeu, cea bună şi plăcută şi desăvârşită (Romani 12:22, versiunea Fidela).

Dumnezeu vrea să continuăm sa facem schimbări şi să ne îmbunătăţim viaţa din slavă în slavă. El vrea ca astăzi să fii mai bine decât ai fost ieri. Principalul mod de a face acest lucru este să-ţi reînnoieşti mintea prin Cuvântul Său. O minte reînnoită este o minte sfinţită să gândească corect – să gândească în termeni de excelenţă. O minte care este înnoită cu Cuvântul este unsă pentru a lua deciziile corecte şi a face alegerile bune în viaţă. Modul tău de gândire este responsabilitatea ta. Un lucru pe care trebuie să îl înveţi este să te examinezi din afară, să te observi şi să te întrebi: „Ce schimbări trebuie să fac?” Prea mulţi oameni nu îşi fac timp să se analizeze şi să se gândească la schimbările pozitive pe care lear putea adopta. Ei cred că doar ţara, politicienii, sau guvernul trebuie să se schimbe; ştiu toate schimbările care trebuie să aibă loc oriunde altundeva, însă nu în ei! Reciteşte cuvintele pline de învăţăminte din versetul tematic: „Şi nu vă conformaţi acestei lumi; ci f iţi transformaţi prin înnoirea minţii voastre, pentru a dovedi care este voia lui Dumnezeu, cea bună şi plăcută şi desăvârşită.” Acest verset îţi dă responsabilitatea de a schimba ce este nevoie. Aşa că, decât să te gândeşti că toţi, cu excepţia ta, sunt responsabili pentru probleme, sau că schimbarea trebuie să vină de la altcineva, fii acel om care va fi un campion la astfel de schimbări pozitive. Fii întotdeauna pasionat în legătură cu înaintarea celorlalţi. Gândeşte-te astfel: „Ce pot să fac pentru a atinge viaţa altora într-un mod pozitiv?” Acesta este modul corect de a gândi!

Proclamaţie:
Mintea mea se înnoieşte permanent prin Cuvântul lui Dumnezeu şi cu tot ce am mai bun în personalitatea mea, influenţez lumea din jur către Cristos! Prin Duhul Sfânt, identific aspectele din viaţa mea care trebuie îmbunătăţite şi produc schimbările necesare aplicând Cuvântul lui Dumnezeu! Aleluia!