Cu adevărat, sunt plin de putere prin Duhul Domnului. El m-a uns să proclam harul şi adevărul Lui până la marginile pământului, aducând oameni din întuneric în moştenirea lor divină în Cristos, în Numele lui Isus. Te caut din toata inima mea; nu ma lasa sa ma abat de la poruncile Tale.Strang cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta!Binecuvantat sa fii Tu, Doamne! Invata-ma oranduirile Tale!Cu buzele mele vestesc toate hotararile gurii Tale.Cand urmez invataturile Tale, ma bucur de parc-as avea toate comorile.Ma gandesc adanc la poruncile Tale, si cararile Tale le am sub ochi.Ma desfat in oranduirile Tale si nu uit cuvantul Tau.Fa bine robului Tau, ca sa traiesc si sa pazesc cuvantul Tau!Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!(Psalmul 119:10-18)Amin !Cand noi vorbim despre credinta

Cand noi vorbim despre credinta, trebuie sa intelegem ca exista diferite tipuri de credinta si exista diverse faze ale credintei. De aceea, atunci cand studiem Cuvantul lui Dumnezeu, e necesar sa vedem in ce perioada a fost spus si cui i-a fost adresat.
Acum o sa vorbesc doar despre credinta din punct de vedere biblic si o sa va prezint doua tipuri de credinta care ne intereseaza in mod direct. Un tip de credinta este Acordul Mental (despre care am mai vorbit acum cateva zile), care se aseamana foarte mult cu credinta reala, dar nu produce rezultate, deoarece se bazeaza pe Cunostinta pe care o avem datorita Simturilor noastre (vaz, auz, miros, pipait, gust) si datorita educatiei naturale a gandirii si intelectului nostru. Un alt tip de credinta este Credinta Reala (adevarata), care se bazeaza pe revelatia primita din Cuvantul lui Dumnezeu, altfel spus pe Cunostinta de Revelatie (descoperire) pe care o primim prin auzirea Cuvantului (Romani 10:17) si datorita Cuvantului sadit in noi. Iacov 1:21 spune, ” …. primiţi cu blândeţe Cuvântul sădit în voi, care vă poate mântui sufletele.” Sufletul este acea parte a omului care, ca si trupul, nu a fost reinoita la nasterea din nou. De supunerea trupului si inoirea sufletului (a mintii) trebuie sa ne ocupam noi (Romani 12:1-2) hranindu-ne zilnic cu Cuvantul. Efeseni 4:23 , ” … şi să vă înnoiţi în duhul minţii voastre…”. Noi trebuie sa luam Cuvantul zilnic si sa il aplicam (sa il implinim) in vietile noastre. Iacov1:22 spune, ”Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri”. Deci daca nu esti implinitor al Cuvantului tu te inseli singur, gandindu-te ca ai credinta si ca poti sa primesti de la Dumnezeu, cand in realitate ceea ce ai tu este doar o imagine a lucrului real. Marturisire: ”Eu primesc cu o atitudine invatabila (cu blandete) Cuvantul sadit in mine. Eu sunt implinitor al Cuvantului si de aceea credinta mea functioneaza de fiecare data!”