Cu adevărat, sunt plin de putere prin Duhul Domnului. El m-a uns să proclam harul şi adevărul Lui până la marginile pământului, aducând oameni din întuneric în moştenirea lor divină în Cristos, în Numele lui Isus. Te caut din toata inima mea; nu ma lasa sa ma abat de la poruncile Tale.Strang cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta!Binecuvantat sa fii Tu, Doamne! Invata-ma oranduirile Tale!Cu buzele mele vestesc toate hotararile gurii Tale.Cand urmez invataturile Tale, ma bucur de parc-as avea toate comorile.Ma gandesc adanc la poruncile Tale, si cararile Tale le am sub ochi.Ma desfat in oranduirile Tale si nu uit cuvantul Tau.Fa bine robului Tau, ca sa traiesc si sa pazesc cuvantul Tau!Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!(Psalmul 119:10-18)Amin !








Revizuirea Constitutiei si familia

Se discuta tot mai mult in Romania despre revizuirea Constitutiei. Partidele politice cauta sa se pozitioneze cit mai favorabil pentru a influenta eventuala revizuire. La fel si Parlamentul in raport cu Executivul si vice versa. Restructurarea institutiilor de guvernamint, realocarea puterii politice, reducerea numarului de parlamentari, transformarea parlamentului din sistem bicameral in unul unicameral sunt deziderate pe care clasa politica din Romania le priveste ca prioritare. Dar valorile? Dar noi?

Pentru cetatenii tarii valorile sunt prioritare si cu mult mai importante decit aceste obiective care actualmente preocupa clasa politica. In 2006 AFR a obtinut din partea cetatenilor cu drept de vot, adica a voastra, 650.000 de semnaturi pentru revizuirea articolului 48 din Constitutie care priveste familia si casatoria. In decembrie 2006 semnaturile au fost inaintate Guvernului. De atunci asteptam actiuni concrete din partea clasei politice si a Guvernului pentru revizuirea articolului 48. Acest obiectiv e prioritar pentru cetatenii tarii care in majoritate covirsitoare, mai mult de 90% dupa ultimul sondaj de opinie, resping casatoriile intre persoane de acelasi sex. In prezent Articolul 48 defineste casatoria ca fiind uniunea liber consimtita dintre „soti” si nu specifica „barbat si femeie.” Rectificarea acestei lacune e foarte simpla si necontroversata, dar absolut necesara si imperativa. Daca nu e facuta, insa, e foarte posibil sa rezulte in consecinte grave pentru institutia casatoriei si a familiei romane.

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma ca “Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului.” Contextul actual e unic pentru protejarea familiei si casatoriei in Constitutia tarii prin definirea lor corecta. Natiunea si societatea romana pot supravietui fara o Constitutie si fara oricare articol din Constitutia curenta, dar nu poate supravietui fara familie si casatorie. De aceia afirmam ca Articolul 48 e cel mai important articol din Constitutie. Familia si casatoria au nevoie de protectie si au dreptul sa fie protejate. Cerem si nadajduim ca vocea cetatenilor tarii sa fie auzita in dezbaterile actuale privind reconfigurarea Constitutiei, iar Articolul 48 sa fie revizuit prin definirea casatoriei si familiei.
AFR
PRELUARE DE PE INFORMATIA FAMILIEI - http://informatiafamiliei.blogspot.com/