Cu adevărat, sunt plin de putere prin Duhul Domnului. El m-a uns să proclam harul şi adevărul Lui până la marginile pământului, aducând oameni din întuneric în moştenirea lor divină în Cristos, în Numele lui Isus. Te caut din toata inima mea; nu ma lasa sa ma abat de la poruncile Tale.Strang cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta!Binecuvantat sa fii Tu, Doamne! Invata-ma oranduirile Tale!Cu buzele mele vestesc toate hotararile gurii Tale.Cand urmez invataturile Tale, ma bucur de parc-as avea toate comorile.Ma gandesc adanc la poruncile Tale, si cararile Tale le am sub ochi.Ma desfat in oranduirile Tale si nu uit cuvantul Tau.Fa bine robului Tau, ca sa traiesc si sa pazesc cuvantul Tau!Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!(Psalmul 119:10-18)Amin !
1549346_1554359198137518_54177517191106121_n 

Limba dulce este un pom de viaţă, dar limba stricată zdrobeşte sufletul (Proverbe 15:4).
Folosirea adecvată a gurii tale este o cheie
vitală care descătuşează binecuvântările mântuirii în viaţa ta. Subliniind importanţa acestui lucru, Biblia spune: „Căci cine iubeşte viaţa şi vrea să vadă zile bune să-şi înfrâneze limba de la rău şi buzele de la cuvinte înşelătoare” (1 Petru 3:10). Deşi limba ta este mică, poate controla totul în viaţa ta; cu ea îţi poţi trasa parcursul vieţii în neprihănire, stăpânire, succes şi bunăstare. Nu există situaţie care să nu poată fi schimbată şi nici rană în trupul tău care să nu poată fi vindecată, dacă îţi transformi limba în pomul tău de viaţă declarând Cuvântul lui Dumnezeu peste fiecare circumstanţă din viaţa ta.
Cuvântul „dulce” din versetul tematic provine din traducerea termenului ebraic „marpe,” care înseamnă vindecare şi sănătate. O limbă „dulce,” aşadar, este o limbă care vindecă, un izvor de viaţă, pentru că este plină de Cuvântul lui Dumnezeu.
Rosteşte Cuvântul lui Dumnezeu. Rosteşte sănătate şi bunăstare pentru trupul tău; pentru aceasta este gura ta. Gura nu ţi-a fost dată doar pentru a mânca şi a bea; cel mai înalt scop al ei este controlarea vieţii tale. Actuala stare a vieţii tale este rezultatul acţiunii gurii tale. Biblia spune: „Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, şi din cuvintele tale vei fi osândit”
(Matei 12:37), dându-ţi de înţeles că trebuie să îţi programezi viaţa cu gura ta. Ceea ce spui este ceea ce primeşti!
Unii se întreabă de ce circumstanţele vieţii lor nu par să se alinieze la binecuvântările şi la proviziile minunate ale Evangheliei, deşi sunt născuţi din nou de câţiva ani. Răspunsul la dilema lor este faptul că nu şi-au transformat limba în pomul lor de viaţă. Poţi fi orice vrei tu să fii,, poţi
avea orice vrei tu să ai, poţi realiza orice vrei tu să realizezi în cadrul voii absolute a lui Dumnezeu. Cheia este în a-ţi programa viaţa cu gura ta, în a-ţi transforma limba în pomul tău de viaţă.

| Rugăciune
Dragă Tată, Îţi mulţumesc pentru harul Tău care a adus mântuirea în duhul meu. Voi continua să proclam că toate binecuvântările mântuirii – sănătate, bunăstare, siguranţă şi întregire – câştigate prin moartea, îngroparea şi învierea lui Isus Cristos reprezintă moştenirea mea prezentă şi realităţile vitale ale existenţei mele zilnice, în Numele lui Isus. Amin.